WINDOWS 7 / 8 / 10

Windows 7

Deze versie van Windows is in 2009 door Microsoft uitgebracht en is bij veel mensen een geliefd besturingssysteem omdat het snel, stabiel en eenvoudig werkt. Begin 2020 zullen de beveiligingsupdates voor Windows 7 stoppen. Vanaf dan worden fouten in het systeem niet meer actief opgelost, en wordt het voor virussen en malware makkelijker om uw computer te infecteren, zelfs al heeft u een goede virusscanner. rotPC raadt daarom aan om tijdig te upgraden naar een nieuwere versie van Windows.

Windows 8

Windows heeft sinds de komst van Windows 8 een nieuw startmenu: het startmenu vult het volledige scherm en bevat tegels (tiles) waarmee programma’s kunnen worden gestart. Dit werkt goed wanneer een computer beschikt over een aanraakscherm, maar wanneer u met een muis en toetsenbord werkt kan het nieuwe startmenu bijzonder vervelend zijn. Klanten weten vaak niet hoe ze terug moeten komen op het bureaublad na het bekijken van een foto of video en zelfs het afsluiten van uw PC blijkt een hele uitdaging te zijn. rotPC biedt de mogelijkheid om in Windows 8 het oude startmenu in te schakelen, zodat u uw computer kunt gebruiken zoals u dat in het verleden gewend was, maar tegelijkertijd kunt profiteren van de nieuwe functies die Windows 8 te bieden heeft.

Startmenu Windows 8
Standaard startmenu van Windows 8
Traditioneel startmenu Windows 8
Traditioneel startmenu voor Windows 8

Windows 10

Microsoft heeft met de lancering van Windows 10 een duidelijk doel voor ogen gehad: zoveel mogelijk computers overzetten naar deze nieuwste versie van Windows, om zo te voorkomen dat mensen op termijn gebruik blijven maken van oude en onveilige versies van Windows. Dit hebben ze gedaan door een jaar lang gebruikers van Windows 7 en 8 een gratis upgrade naar Windows 10 aan te bieden. Nu is deze actie verlopen, en zullen mensen die alsnog willen upgraden in de meeste gevallen moeten betalen voor een Windows 10 licentie.

Mocht u alsnog willen upgraden naar Windows 10, dan kan rotPC u hiermee helpen.