OPSCHONEN COMPUTER

Een veel gehoorde klacht van klanten is dat hun PC traag is geworden. De traagheid wordt meestal veroorzaakt doordat er op de achtergrond onnodige programma’s meedraaien die op de computer zijn geïnstalleerd. Ook virussen en andere ongewenste programma’s kunnen een PC vertragen. rotPC hanteert twee verschillende werkwijzen om uw computer op te schonen en sneller te maken:

  • Het verwijderen van onnodige bestanden en programma’s en het updaten van verouderde software. Samen met u zal een van onze medewerkers uw PC nalopen om na te gaan welke software overbodig is. Ook zal software naar de nieuwste versie wordt geüpdatet, dit is belangrijk om virussen en malware te voorkomen. Het aantal programma’s dat met het opstarten van uw computer worden geladen, wordt tot een minimum beperkt. Dit versnelt het opstarten van uw computer. Tenslotte wordt er gecontroleerd op virussen.
  • Een complete herinstallatie van Windows. Wanneer bij de analyse blijkt dat uw Windows installatie ernstig vervuild is, kan er worden geadviseerd om uw computer volledig opnieuw te installeren. Eerst worden al uw gegevens (foto’s, video’s, muziek en e-mails) geback-upt. Daarna wordt uw schijf volledig gewist en wordt Windows opnieuw geïnstalleerd, inclusief alle drivers en programma’s. Tenslotte wordt de back-up teruggezet. rotPC zal er altijd voor zorgen dat er geen gegevens verloren gaan.

Als u uw computer nog sneller wilt maken, dan kunt u overwegen om de harde schijf te vervangen door een SSD. Kijk voor meer informatie bovenin onder Diensten – SSD upgrade.